4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Aardappeltorentje met boerenkaas en rucola

Aardappeltorentje met boerenkaas en rucola

ingrediënten


20 min
4 personen
eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

16 plakjes jongbelegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel over iedere plak gehakte rucola (of bleekselderij) en een plak jongbelegen boerenkaas.
  • 3 Meng 2 eetlepels olijfolie met ½ eetlepel citroensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover.
  • 4 Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes. Zet ze in een ovenvaste schaal en zet circa 3 minuten onder een hete grill zodat de kaas een beetje smelt.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté