-
1
Houd enkele aardbeien
apart voor de garnering en verwijder de kroontjes van
de overige aardbeien. Pureer 200 gram aardbeien met 25 gram poedersuiker.
-
2
Meng
de Griekse yoghurt met de mascarpone en de rest van de poedersuiker. Meng 1 eetlepel
likeur door de vanillevla.
-
3
Snijd de cake in dunne plakken
en leg een laagje cake op
de bodem van de schaal. Besprenkel met wat likeur.
-
4
Schep daarop een laag van het mascarponemengsel
met daarop een laagje aardbeienpuree. Leg een laagje cake erop en besprenkel weer met likeur.
-
5
Verdeel
de vanillevla erover. Snijd aardbeien in plakjes en verdeel deze erover.
-
6
Leg daarop een laagje cake en besprenkel licht met likeur. Verdeel de rest
van het mascarponemengsel
erover en zet de schaal circa
2 uur in de koelkast.
-
7
Klop
de slagroom stijf met de vanillesuiker en vul de spuitzak ermee. Garneer de tiramisu met de achtergehouden aardbeien en toefjes slagroom.
bereidingstip
Neem voor deze aardbei-tiramisu ook eens lange vingers in plaats van cake.