10 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeien-crostata

Aardbeien-crostata

ingrediënten


15 min
10 personen
basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg het bladerdeeg op het bakpapier in de taartvorm. Prik de deegbodem in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Bak de bodem 10-12 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Snijd 200 gram aardbeien in kwarten. Meng de mascarpone met de eieren, basterdsuiker en stukjes aardbei. Neem de deegbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en bakpapier. Verdeel het mascarponemengsel over de bodem en bak de bodem met vulling nog 30 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Snijd de overige aardbeien kleiner en verdeel over de taart, maal een beetje peper erover en garneer met basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 8 gram