10 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeien-kwarktaart

Aardbeien-kwarktaart

ingrediënten


bestellen
20 min
10 personen
6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
200 gram digestive biscuits

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
100 gram suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
450 gram volle kwark

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
400 gram aardbeien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.78

benodigdheden

staafmixer met hakmolen

bakpapier

springvorm

  • 1 Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en sluit de vorm. Zet ook een reep bakpapier tegen de binnenkant van de rand. Week in een kom met ruim koud water de gelatineblaadjes.
  • 2 Smelt in een steelpan de boter. Maal in de hakmolen de koekjes fijn. Of doe ze in een gesloten zak en sla met de deegroller fijn. Schep de kruimels door de boter.
  • 3 Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet 10 min. in de koelkast om hard te worden.
  • 4 Verwarm het citroensap met de resterende 50 g suiker. Los van de warmtebron de goed uitgeknepen gelatineblaadjes een voor een en al roerende op in de warme siroop.
  • 5 Klop de slagroom met de laatste 50 g suiker bijna stijf. Meng de citroensiroop door de kwark. Spatel de slagroom erdoor en verdeel over de taartbodem.
  • 6 Zet de taart 4 uur in de koelkast om op te stijven. Maak intussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien vlak voor het serveren over de taart. Snijd de taart met een nat en scherp mes in mooie punten.

bereidingstip

Zorg dat het gelatine-citroenmengsel iets is afgekoeld voordat je het door de kwark spatelt. Zo voorkom je dat de gelatine direct stolt en er klontjes ontstaan. Roer rustig maar goed, voor een mooi gladde vulling. . <h4>Variatietips</h4> • Varieer met de koekjes: ook haverkoekjes, volkorenbiscuits en kandijkoeken zijn lekker als taartbodem.<br/> • Ook lekker met frambozen of ander (seizoens)fruit. <br/> • Geen aardbeienseizoen? Gebruik diepvriesaardbeien! Laat ze ontdooien en goed uitlekken. Verwarm ze eventueel met 1-2 el water en wat suiker, en bind licht met ½ tl maïzena (opgelost in wat koud water). Laat afkoelen voor je ze op de taart schept. . <h4>Wat is een no-bake taart?</h4> Klinkt heel hip en nieuw, maar je hebt ongetwijfeld al eens een no-bake taart gegeten of gemaakt. <a href="http://boodschappen.nl/zoeken/cheesecake/">Cheesecake</a> bijvoorbeeld, of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/monchoutaart/">monchoutaart</a>. De basis is verkruimelde koek. . <h4>Kun je aardbeien-kwarktaart bewaren?</h4> • Dat kan prima in de koelkast, 2-3 dagen, goed afgedekt of in een bewaardoos. Bewaar de aardbeien apart. <br/> • Invriezen raden we af: de textuur van de kwark en gelatine verandert, en de aardbeien worden slap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 6 gram