eenvoudig
20 min.
lunch, tussendoortje, brunch
home recepten Aardbeien-pantosti met roomkaas en basilicum

Aardbeien-pantosti met roomkaas en basilicum

ingrediënten


20 min
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën maisbroden

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 lange spiesen

  • 1 Meng de boter met 1⁄2 theelepel grofgemalen zwarte peper. Bestrijk de sneetjes brood aan een kant ermee.
  • 2 Houd 2 aardbeien apart en snijd de rest van de aardbeien in plakjes. Bestrijk de andere kanten van de sneetjes brood met roomkaas. Verdeel over 2 sneetjes wat basilicum en de plakjes aardbei.
  • 3 Dek af met de andere sneetjes met de roomkaaszijde op de aardbeien. Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin de tosti’s 2-3 minuten per kant.
  • 4 Steek de hele aardbeien aan de prikkers. Snijd de tosti’s schuin door, stapel ze en steek de aardbeienprikkers erin.

bereidingstip

Vervang de aardbeien door frambozen.. Neem hüttenkäse of mascarpone in plaats van roomkaas in dit recept.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 13 gram