4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbeien-sinaasappelsalade met yoghurtijs

Aardbeien-sinaasappelsalade met yoghurtijs

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

900 milliliter yoghurtijs met bosvruchten
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de sinaasappels dik en snijd ze in dunne plakken. Leg in een dichte cirkel op borden. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering. Snijd de rest van de aardbeien in dunne plakjes en leg ze ook in een dichte cirkel op de sinaasappelplakken.
  • 2 Maal peper erover en besprenkel met de balsamicoazijn. Leg in het midden van het fruit een bol yoghurtijs en garneer met een aardbei. Bestrooi met de blauwe bessen en druppel naar wens nog wat balsamicoazijn erover.

bereidingstip

Besprenkel de sinaasappelplakken naar wens met sinaasappellikeur.. Vervang het yoghurtijs in dit recept door citroenkwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram