4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 trosjes aalbessen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

180 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

550 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

puddingvorm

  • 1 Zeef het citroensap.
  • 2 Week de gelatine (10 g) in een kom met water.
  • 3 Pureer 500 g schoongemaakte aardbeien met behulp van een staafmixer.
  • 4 Roer 150 gram suiker samen met het citroensap door de aardbeienpuree.
  • 5 Klop de slagroom stijf.
  • 6 Bestrijk de binnenkant van een puddingvorm of een kom met de olie.
  • 7 Los de geweekte gelatine op in circa 1 eetlepel warm water. Roer eerst de opgeloste gelatine door de aardbeienpuree. Roer daarna de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree.
  • 8 Giet dit mengsel in de vorm en laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.
  • 9 Leg een bord of schaal, met de onderkant naar boven gericht, op de vorm. Dompel de vorm heel even in heet water en draai bord en vorm om.
  • 10 Laat de bavarois voorzichtig los uit de vorm op het bord komen. Garneer de bavarois met de resterende aardbeien mét groene kroontjes en trosjes aalbessen die door de resterende suiker zijn gewenteld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté