eenvoudig
25 min.
bijgerecht, ontbijt
recepten Aardbeienjam met citroen en basilicum

Aardbeienjam met citroen en basilicum

ingrediënten


25 min
3 eetlepels basilicum
225 gram geleisuiker speciaal

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

2 weckpotten

  • 1 Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  • 2 Breng de aardbeien, citroenrasp en geleisuiker op middelhoge stand aan de kook. Laat de jam, eventueel met een klein scheutje water, al roerend zachtjes 3 minuten borrelen. Roer het citroensap en de basilicum erdoor en kook nog 1 minuut.
  • 3 Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

bereidingstip

Vervang het citroensap in de aardbeienjam door 25 ml limoncello (citoenlikeur).. Maal een beetje peper over de aardbeien in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 124 gram
eiwit 2 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier