4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Aardbeiensalade met basilicum en geitenkaas

Aardbeiensalade met basilicum en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram jonge bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de vruchten. Meng de balsamicoazijn met de honing en een beetje peper.
  • 2 Schep dit door de aardbeien en laat 15 minuten trekken.
  • 3 Verdeel de veldsla, jonge bladsla of rucola over 4 borden. Schep de aardbeien in een zeef en vang het marinadevocht op.
  • 4 Meng 2 eetlepels olijfolie door de marinade en sprenkel dit over de sla. Leg de aardbeien erop.
  • 5 Verdeel de geitenkaas of feta en basilicumblaadjes over de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram