uitdagend
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeienschelpjes met gele room

Aardbeienschelpjes met gele room

ingrediënten


25 min
slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

40 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

45 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 eenpersoons taartvormpjes

bakplaat met bakpapier

vershoudfolie

spuitzak

  • 1 Breng 425 ml melk met het vanillemerg en -stokje aan de kook. Laat 5 minuten trekken en verwijder dan het stokje.
  • 2 Splits de eieren en bewaar de dooiers (gebruik het eiwit voor een ander recept). Klop met een garde de rest van de melk met de overige suiker en de eidooiers los in een kom. Voeg de maizena toe en roer glad.
  • 3 Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de overige hete melk en breng al roerend opnieuw aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken en blijf roeren tot het mengsel de dikte van vla heeft.
  • 4 Giet de gele room in een lage schaal om zo snel mogelijk af te koelen. Leg een stuk vershoudfolie direct op de room en laat circa 1 uur koelen in de koelkast.
  • 5 Smelt de chocolade au bain-marie of in de restwarmte van de oven. Bestrijk de binnenkant van de afgekoelde deegschelpen met een dun laagje chocolade. Pureer de aardbeienjam en 3 eetlepels water glad. Warm op in een pannetje totdat het een gelei wordt en laat afkoelen.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan. Vul de deegschelpen royaal met de gele room en verdeel wat aardbeien erover. Bestrijk met de aardbeiengelei. Schep wat gezoete slagroom erop en bestrooi met amandelschaafsel.

bereidingstip

Wil je deze aardbeienschelpjes sneller maken? Gebruik een zakje mix voor gele room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 9 gram