4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbeiensorbet met lavendel

Aardbeiensorbet met lavendel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel lavendel

benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Knip de lavendelbloemetjes iets kleiner. Verwarm de suiker met de honing en de lavendelbloemen en kook in tot een suikersiroop. Laat afkoelen.
  • 2 Pureer de aardbeien met het citroensap in een blender of met een staafmixer. Meng de aardbeienpuree met het eiwit door de suikersiroop.
  • 3 Schep dit mengsel in een afsluitbare diepvriesbak. Zet in de diepvries en schep na circa 1 uur om. Herhaal dit elke 30 minuten tot de sorbet bevroren is. Serveer bolletjes van het ijs en garneer met munt.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept het liefst onbespoten lavendel uit eigen tuin.. Vervang de aardbeien door nectarines of frambozen.. Neem sinaasappelsap in plaats van citroensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 2 gram