8 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardbeientaart

Aardbeientaart

ingrediënten


30 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1000 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels aardbeienlikeur
2 eetlepels marasquin
125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

steunvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vet de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 3 Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling.
  • 4 Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen.
  • 6 Klop de slagroom stijf.
  • 7 Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  • 8 Laat bij het schoonmaken van de aardbeien aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten.
  • 9 Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

wijnadvies

Wijn erbij? Kies dan voor een frisse, licht zoete Cabernet d'Anjou.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté