8 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardbeientaart

Aardbeientaart

ingrediënten


30 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1000 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels aardbeienlikeur
2 eetlepels marasquin
125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

steunvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vet de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 3 Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling.
  • 4 Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen.
  • 6 Klop de slagroom stijf.
  • 7 Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  • 8 Laat bij het schoonmaken van de aardbeien aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten.
  • 9 Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

bereidingstip

<h4>Bewaaradvies</h4> Bewaar de aardbeientaart afgedekt in de koelkast, maximaal 1 tot 2 dagen. Voor de beste smaak en structuur is het aan te raden de taart vlak voor het serveren te bereiden. . <h4>Baktips</h4> ★ Bak de bodem blind (met bakpapier en bakbonen) om te voorkomen dat deze te vochtig wordt.<br/> ★ Laat de bodem goed afkoelen voordat je de vulling toevoegt, zodat deze knapperig blijft. . <h4>Hoe voorkom je dat aardbeientaart zompig wordt?</h4> ★ Besmeer de bodem met een dun laagje gesmolten chocolade of abrikozenjam om een barrière tegen vocht te creëren.<br/> ★ Voeg de aardbeien pas vlak voor het serveren toe, zodat ze hun vocht niet in de taart trekken.<br/> ★ Gebruik banketbakkersroom of mascarpone als vulling, deze zijn minder waterig dan slagroom.

wijnadvies

Wijn erbij? Kies dan voor een frisse, licht zoete Cabernet d'Anjou.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 6 gram