4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeientaartjes met marmelade

Aardbeientaartjes met marmelade

ingrediënten


25 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

20 kleine basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot sinaasappelmarmelade
250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de ingevette taartvormpjes met het bladerdeeg. Leg een stukje bakpapier erop met daarop de blindbakvulling. Bak het deeg in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Neem de vormpjes uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en laat de bodems afkoelen. Snijd een derde van de aardbeien in stukjes en meng ze met de helft van de marmelade en een snufje peper. Schep dit mengsel op de deegbodems.
  • 3 Zet de overige aardbeien omgekeerd naast elkaar op de vulling. Steek basilicumblaadjes ertussen en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang in de aardbeientaartjes de marmelade door mascarpone. . . Voeg een beetje sinaasappellikeur toe aan de marmelade of gebruik limoncello bij de mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté