gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Aardbeientaartjes met sinaasappel-hangop

Aardbeientaartjes met sinaasappel-hangop

ingrediënten


25 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 liter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

6 taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Week de gelatine in koud water. Breng de sinaasappelrasp en -sap met 100 gram suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Knijp de geweekte gelatine uit en roer erdoor. Roer dit mengsel door de uitgelekte yoghurt.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de ingevette taartvormpjes ermee. Leg steeds een stukje bakpapier met blindbakvulling erop en bak de taartbodempjes circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de bodems nog 5 minuten verder. Laat afkoelen.
  • 3 Vul de afgekoelde taartbodempjes met de sinaasappel-hangop. Verdeel de aardbeien erover en laat de taartjes nog 1 uur opstijven in de koelkast. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang de sinaasappel-hangop in deze aardbeientaartjes door aardbeienkwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté