4 personen
gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Aardbeientaartjes met witte chocoladeroom

Aardbeientaartjes met witte chocoladeroom

ingrediënten


45 min
4 personen
verse munt

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels water

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 taartvormpjes

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, suiker en boter in een keukenmachine en draai tot een korrelig mengsel.
  • 2 Giet het water er in een straaltje bij en laat nog even draaien. Maak een bol van het deeg. Wikkel deze in plasticfolie en leg deze circa 2 uur in de koelkast (kan ook een dag van tevoren).
  • 3 Rol het deeg uit tot 4 ronde lapjes van circa ø 15 cm. Vet de vormpjes in en bekleed ze met het deeg.
  • 4 Verdeel de steunvulling voor het blind bakken over het deeg en bak de deegbodems in 12-15 minuten gaar.
  • 5 Verwijder de steunvulling, laat het deeg iets afkoelen en wip de deegbodems uit de vormpjes.
  • 6 Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Giet de room erbij en roer tot een glad mengsel. Laat het mengsel iets afkoelen tot net vloeibaar. Vul de deegbakjes ermee tot iets onder de rand en laat de chocoladeroom nog iets opstijven.
  • 7 Verdeel de aardbeien over de vormpjes. Strooi er een vleugje poedersuiker over en garneer eventueel met een blaadje munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1100 kcal
vet 74 gram
verzadigd vet 47 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip