4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbeientrifle

Aardbeientrifle

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoensap
1 banaan

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels likeur

dit product is niet beschikbaar

roombotercake

dit product is niet beschikbaar

1 pakje aardbeienjelly

benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Snijd de rest van de aardbeien in stukken, meng met een paar druppels likeur en verdeel ze over de gelei.
  • 2 Snijd de banaan in plakjes en besprenkel met limoensap.
  • 3 Verdeel dit over de aardbeien.
  • 4 Giet de custard over het fruit en schud met de schaal om alles te verdelen.
  • 5 Zet afgedekt in de koelkast en laat in circa 2 uur opstijven.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 7 Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de custard.
  • 8 Bestrooi de aardbeientrifle tot slot met het amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté