4 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje
recepten Aardbeienwater met blauwe bessen en lavendel

Aardbeienwater met blauwe bessen en lavendel

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels frambozensiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

10 ijsblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter water

dit product is niet beschikbaar

1 liter koolzuurhoudend bronwater

dit product is niet beschikbaar

1 takje lavendel
1 handje aardbei

dit product is niet beschikbaar

1 handje blauwe bes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de blauwe bessen in een kom en kneus de bessen licht, zodat wat sap vrijkomt. Schep over in een kan.
  • 2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en leg ze op de blauwe bessen.
  • 3 Spoel de lavendel (onbespoten, uit eigen tuin) af onder koud water. Giet het (koolzuurhoudend) water op het fruit en voeg vlak voor het serveren de ijsblokjes en het bessensap of de siroop toe.

bereidingstip

Vervang in dit recept de lavendel door takjes rozemarijn en neem pitloze kersen in plaats van aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram