4 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje
recepten Aardbeienwater met blauwe bessen en lavendel

Aardbeienwater met blauwe bessen en lavendel

ingredi├źnten


10 min
4 personen
2 eetlepels frambozensiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode bessensap
10 ijsblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter water

dit product is niet beschikbaar

1 liter koolzuurhoudend bronwater
1 takje lavendel
1 handje aardbei
1 handje blauwe bes

  • 1 Doe de blauwe bessen in een kom en kneus de bessen licht, zodat wat sap vrijkomt. Schep over in een kan.
  • 2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en leg ze op de blauwe bessen.
  • 3 Spoel de lavendel (onbespoten, uit eigen tuin) af onder koud water. Giet het (koolzuurhoudend) water op het fruit en voeg vlak voor het serveren de ijsblokjes en het bessensap of de siroop toe.

bereidingstip

Vervang in dit recept de lavendel door takjes rozemarijn en neem pitloze kersen in plaats van aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier