gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht, tussengerecht
home recepten Aardbeispiesjes met vijgen en krokante parmaham

Aardbeispiesjes met vijgen en krokante parmaham

ingrediënten


15 min
12 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje port

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje sherry

dit product is niet beschikbaar

3 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 satéprikkers

  • 1 Schep de aardbeien om met de balsamicoazijn en 1 eetlepel olie.
  • 2 Snijd de vijgen in kwarten en bedruppel ze met sherry of port.
  • 3 Bak in een koekenpan de parmaham in een eetlepel olie om en om knapperig.
  • 4 Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.
  • 5 Steek de stukjes ham om en om met de aardbeien, vijgen en basilicumblaadjes aan de satéprikkers.
  • 6 Leg ze op een schaal en maal er wat peper over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram