gemiddeld
40 min.
tussendoortje
home recepten ABC-havermoutkoekjes

ABC-havermoutkoekjes

ingrediënten


40 min
zakje gekleurd glazuur

dit product is niet beschikbaar

zakje wit glazuur

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Klop de boter, basterdsuiker, ei, vanille met een mespuntje zout circa 2 minuten met een mixer.
  • 3 Voeg vervolgens de bloem, havermout en het bakpoeder toe en meng tot een egaal deeg.
  • 4 Maak balletjes van het deeg, druk ze plat en steek er met een vormpje of een mes letters uit.
  • 5 Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven en laat afkoelen.
  • 6 Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep wat glazuur op een theelepeltje en besprenkel de koekjes met het glazuur.

bereidingstip

Kun je geen vanille-essence of extract vinden? Gebruik dan in plaats daarvan 1/2 zakje vanillesuiker en gebruik maar 50 gram basterdsuiker in plaats van 75 gram.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté