4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Abrikozen-walnotengalette met yoghurtijs

Abrikozen-walnotengalette met yoghurtijs

ingrediënten


10 min
4 personen
1 bakje yoghurtijs
5 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 rol taartdeeg
3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

400 gram abrikozen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Los de maizena op in 1 eetlepel koud water. Giet dit over de abrikozen toe en voeg de honing toe. Meng goed en laat circa 5 minuten rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het taartdeeg uit op de bakplaat en prik een paar keer met een vork in het deeg. Leg de abrikozen in het midden van het deeg en verdeel tot circa 5 cm van de rand. Vouw de deegranden naar binnen, over het fruit heen. De randen mogen elkaar iets overlappen.
  • 3 Bestrooi de vulling met de walnoten en duw de noten iets erin. Bak de galette in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Bestrooi met de tijm en serveer met het yoghurtijs.

bereidingstip

Yoghurtijs kun je ook heel goed zelf maken. Het makkelijkst gaat dit met een simpele ijsmachine. Zet de ijsbak van tevoren in de diepvries en giet een pak volle yoghurt erin. Voeg naar smaak nog wat poedersuiker of honing toe, laat de machine een half uurtje draaien en je hebt een heerlijk friszuur ijs.. Vervang het taartdeeg in dit recept door (koelvers) bladerdeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté