6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Abrikozenclafoutis met yoghurt

Abrikozenclafoutis met yoghurt

ingrediënten


15 min
6 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Voeg de tijm toe aan het sinaasappelsap en wel de abrikozen hierin.
  • 3 Meng de bloem met de suiker, eieren en een snufje zout. Giet de yoghurt er langzaam bij en klop tot een glad beslag.
  • 4 Laat de abrikozen uitlekken en verdeel ze over de bodem van de taartvorm. Schenk het beslag er zo over dat de abrikozen goed verdeeld blijven.
  • 5 Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de laatste 10 minuten van de oventijd met de amandelen.
  • 6 Serveer de clafoutis lauwwarm en bestrooi met een laagje poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 8 gram