4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Abrikozenkwarktaartjes met gekaramelliseerde nectarine

Abrikozenkwarktaartjes met gekaramelliseerde nectarine

ingrediënten


20 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 nectarines

dit product is niet beschikbaar

225 gram magere kwark

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram biscuits

dit product is niet beschikbaar

12 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kookringen

  • 1 Wel de abrikozen in lauwwarm water. Meng de koekkruimels met de boter en abrikozenjam. Verdeel dit mengsel in de ingevette kookringen op een bakplaat. Druk goed aan met de vochtige achterkant van een lepel en laat de koekbodems opstijven in de koelkast.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een dik en romig mengsel. Schep de kwark erdoor. Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf in een vetvrije kom. Spatel het eiwit door het kwarkmengsel.
  • 3 Leg de gewelde abrikozen op de koekbodems en verdeel het kwarkmengselerover. Bak de taartjes op de bakplaat in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Schakel daarna de oven uit en laat de taartjes in de oven afkoelen, met de deur op een kier (dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Neem de taartjes uit de oven. Verwarm de ovengrill. Leg de nectarineplakjes naast elkaar op een bakplaat en bestrooi royaal met poedersuiker. Zet ze niet te dicht onder de ovengrill en laat in 3-4 minuten karamelliseren. Verwijder de kookringen van de taartjes en verdeel de nectarine erover.

bereidingstip

Wel de abrikozen in sinaasappellikeur.. Neem perzik in plaats van nectarine. Leg de halve perziken met poedersuiker onder de grill en zet ze als een bol op de taartjes.

wijnadvies

Dit nagerecht combineert heerlijk met Gran Espanoso Cava Demi Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté