4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Abrikozentaartje met custardsaus

Abrikozentaartje met custardsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

8 abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappeljam
4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat.
  • 2 Schep in het midden van elk rondje een beetje sinaasappeljam. Maak hierop een waaier van de partjes abrikoos en bestrijk de randjes van het deeg met een beetje van de eidooier.
  • 3 Bak de taartjes in circa 15 minuten onder in de oven gaar en goudbruin voor een krokante bodem. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Breng ondertussende melk met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook en laat een paar minuten trekken.
  • 5 Neem het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan en blijf op de laagste stand over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat.
  • 6 Leg de abrikozentaartjes op borden en giet er een paar lepels van de custardsaus bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 6 gram