4 personen
uitdagend
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
recepten Acarajé

Acarajé

ingrediënten


30 min
4 personen
1 liter arachideolie
100 gram garnalen
100 milliliter kokosmelk
1 theelepel groene currypasta
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
1 eetlepel bloem
mespunt trassi
1 rode peper
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
400 gram witte bonen
400 gram Spaanse witte bonen

  • 1 Pureer de bonen met de knoflook, 2 sjalotjes en rode peper in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel trassi.
  • 2 Voeg genoeg bloem toe voor een stevig mengsel en draai hier circa 16 balletjes van. Leg ze in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Fruit intussen voor de vulling de sjalot in de olijfolie glazig en voeg de currypasta toe.
  • 4 Voeg na 1 minuut de kokosmelk en garnaaltjes toe en laat op een lage stand inkoken.
  • 5 Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin.
  • 6 Laat ze uitlekken en snijd ze een beetje open. Vul de opening met wat garnalencurry en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 10 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier