voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
recepten Acarajé

Acarajé

ingrediënten

400 gram Spaanse witte bonen

400 gram witte bonen

2 teentjes knoflook

2 sjalotjes

1 rode peper

mespunt trassi

1 eetlepel bloem

1 sjalot

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel groene currypasta

100 milliliter kokosmelk

100 gram garnalen

1 liter arachideolie


  • 1 Pureer de bonen met de knoflook, 2 sjalotjes en rode peper in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel trassi.
  • 2 Voeg genoeg bloem toe voor een stevig mengsel en draai hier circa 16 balletjes van. Leg ze in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Fruit intussen voor de vulling de sjalot in de olijfolie glazig en voeg de currypasta toe.
  • 4 Voeg na 1 minuut de kokosmelk en garnaaltjes toe en laat op een lage stand inkoken.
  • 5 Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin.
  • 6 Laat ze uitlekken en snijd ze een beetje open. Vul de opening met wat garnalencurry en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 10 gram