4 personen
uitdagend
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht

Acarajé

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
1 liter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

mespunt trassi
400 gram Spaanse witte bonen

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 sjalotjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 rode peper

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 sjalot

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 theelepel groene currypasta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 milliliter kokosmelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 gram garnalen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


  • 1 Pureer de bonen met de knoflook, 2 sjalotjes en rode peper in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel trassi.
  • 2 Voeg genoeg bloem toe voor een stevig mengsel en draai hier circa 16 balletjes van. Leg ze in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Fruit intussen voor de vulling de sjalot in de olijfolie glazig en voeg de currypasta toe.
  • 4 Voeg na 1 minuut de kokosmelk en garnaaltjes toe en laat op een lage stand inkoken.
  • 5 Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin.
  • 6 Laat ze uitlekken en snijd ze een beetje open. Vul de opening met wat garnalencurry en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 10 gram