4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus

Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slasaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram naegelholt (vleeswaren)
1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten.
  • 2 Snijd 100 gram naegelholt in reepjes, rooster ze in een droge hete koekenpan en schep ze uit de pan.
  • 3 Rooster de hele plakken ook in de hete koekenpan en leg ze op keukenpapier.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de zure saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de aardappels af en maak er met de boter, melk, een mespuntje nootmuskaat, zout en peper een puree van.
  • 6 Schep de reepjes nagelhout en andijvie door de puree. Serveer met de plakken naegelholt. Geef de zure saus er apart bij.

bereidingstip

Breid de stimpstamp uit met gebakken uiringen en blokjes nagelkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté