4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Affogato-coupe

Affogato-coupe

ingredi├źnten


20 min
4 personen
4 lange vingers

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke hazelnoten
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 druppels vanille-essence
vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

4 coupes

  • 1 Verwarm de slagroom tot het kookpunt en neem dan van de warmtebron. Laat de chocolade er al roerend in smelten. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
  • 2 Giet in elk glas een lepel chocoladesaus en schep een grote bol mascarpone-ijs erop. Schenk 1-2 eetlepels warme espresso over het ijs. Bestrooi met de hazelnoten en serveer met lange vingers.

bereidingstip

Je kunt als je wilt ook gewoon kant-en-klaar slagroomijs gebruiken, nog makkelijker en met net zo’n lekker Italiaans toetje als resultaat.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een glas Sea Lord Ruby Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 11 gram
recalls | bekijk ze hier!