4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Afrikaanse injera pannenkoekjes

Afrikaanse injera pannenkoekjes

ingrediënten


35 min
4 personen
1 blik ananasblokje

dit product is niet beschikbaar

250 gram mais

dit product is niet beschikbaar

4 champignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar

courgette

dit product is niet beschikbaar

1 kipfilet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram patentbloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) en giet hier, net als bij gewone pannenkoeken, een beetje beslag in.
  • 2 Zodra de bovenkant van de injera droog is en er 'gaten' in verschijnen, leg er dan nog even een deksel op.
  • 3 Na 1 minuut komt de rand los en haal je de pannenkoek uit de pan (let op: de pannenkoek wordt maar aan een kant gebakken).
  • 4 Bak ondertussen in een andere pan de kip in de olie goudbruin en voeg vervolgens de courgette, paprika, champignons en als laatste de maïs toe.
  • 5 Stapel de pannenkoeken op een schaal en serveer hier de kip en groenten en ananasblokjes apart in schaaltjes bij.

bereidingstip

Lekker met bananenchips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 21 gram