4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Ajam pangang

Ajam pangang

ingrediënten


15 min
4 personen
1 potje atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Bestrijk de kip met een mengsel van limoensap, ketjap en sambal oelek en laat dit 15 minuten intrekken.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  • 4 Leg de kip naast elkaar in een ovenschaal en giet het braadvocht gemengd met de honing over de kip.
  • 5 Zet het gerecht iets onder het midden van de oven en braad in circa 25 minuten gaar. Keer de kip 1 keer om en bedruip met het braadvocht.
  • 6 Serveer de kip met atjar taugé of atjar tjampoer en met het braadvocht erover gegoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 14 gram