6 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Ajam semur, gesmoorde kip

Ajam semur, gesmoorde kip

ingrediënten


45 min
6 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram drumsticks

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruid de kip met zout en peper.
  • 2 Bak de uien en de knoflook in de olijfolie aan en laat vervolgens de kip meebakken tot deze goudbruin is.
  • 3 Doe er de tomaat bij en voeg naar smaak ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe en het verkruimeld bouillonblokje.
  • 4 Laat op laag vuur, afhankelijk van de grootte van de kipdelen, circa 35 minuten zachtjes smoren.
  • 5 Voeg er circa 20 minuten voor het opdienen de aardappelschijfjes aan toe en giet er zoveel kokend water bij dat een en ander net onder staat. Laat langzaam gaar worden.
  • 6 Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met de bosui.

bereidingstip

Lekker met een frisse komkommersalade die is aangemaakt olie, azijn, peper en zout.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 453 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté