online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, hoofdgerecht
Recepten Albóndigas

Albóndigas

ingrediënten

500 gram half-om-half gehakt

1 ei

5 eetlepels broodkruim

2 eetlepels melk

1 zakje gehaktkruiden

4 eetlepels bloem

3 eetlepels olijfolie

1 rode paprika

2 teentjes knoflook

1 tomaat

125 milliliter witte wijn

75 milliliter vleesbouillon van tablet

1 laurierblaadje

1 bosje platte peterselie


  • 1 Meng het gehakt met het ei, de broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  • 2 Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai circa 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  • 4 Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
  • 5 Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
  • 6 Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus.
  • 7 Schep de balletjes in de saus en dek af met het deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
  • 8 Bestrooi de albóndigas vlak voor het serveren met de peterselie.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 29 gram