- 1 Meng het gehakt met het ei, de broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
- 2 Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai circa 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
- 3 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
- 4 Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
- 5 Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
- 6 Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus.
- 7 Schep de balletjes in de saus en dek af met het deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
- 8 Bestrooi de albóndigas vlak voor het serveren met de peterselie.