online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Albóndigas con salsa

Albóndigas con salsa

ingrediënten

400 gram rundergehakt

1 ei

2 uien

2 teentjes knoflook

1 snee oud witbrood

1 beschuit

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 eetlepels olijfolie

1 blik gepelde tomaat

400 milliliter rode wijn

2 laurierblaadjes

mespunt kaneel


  • 1 Kneed door het gehakt het ei, de helft van de ui, knoflook, brood, tijm en zout en peper.
  • 2 Vorm er kleine gehaktballetjes van.
  • 3 Verhit voor de saus 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui.
  • 4 Voeg de andere ingrediënten voor de tomatensaus toe. Verwarm alles en laat zachtjes koken tot een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig.
  • 5 Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  • 6 Voeg ze bij de saus en stoof zachtjes circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
  • 7 Schep ze met de saus in kleine bakjes. Verwijder de laurierblaadjes.

wijnadvies

Deze geweldige klassieker uit de Spaanse keuken vraagt om een frisse rode of roséwijn, het liefst zonder houtopvoeding, een 'vino joven' (jonge wijn) van Vega Libre (Utiel-Requena) of Tesoro (Murcia).


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 23 gram