4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Albóndigas con salsa

Albóndigas con salsa

ingrediënten


30 min
4 personen
mespunt kaneel

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

1 snee oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed door het gehakt het ei, de helft van de ui, knoflook, brood, tijm en zout en peper.
  • 2 Vorm er kleine gehaktballetjes van.
  • 3 Verhit voor de saus 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui.
  • 4 Voeg de andere ingrediënten voor de tomatensaus toe. Verwarm alles en laat zachtjes koken tot een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig.
  • 5 Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  • 6 Voeg ze bij de saus en stoof zachtjes circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
  • 7 Schep ze met de saus in kleine bakjes. Verwijder de laurierblaadjes.

wijnadvies

Deze geweldige klassieker uit de Spaanse keuken vraagt om een frisse rode of roséwijn, het liefst zonder houtopvoeding, een 'vino joven' (jonge wijn) van Vega Libre (Utiel-Requena) of Tesoro (Murcia).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté