gemiddeld
30 min.
tussendoortje

Alfajores

ingrediënten


30 min
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

165 gram boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

135 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakpapier

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng intussen de bloem met de maizena en het bakpoeder. Klop in een andere kom de boter met de suiker en citroenrasp luchtig. Voeg een voor een de eidooiers toe en klop het vanille-aroma erdoor. Roer de droge ingrediënten erdoor tot een glad deeg. Dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 2 Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier tot circa 3 mm. Steek rondjes van circa 5 cm uit het deeg en leg op de bakplaat. Zet circa 15 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 170ºC. Bak de koekjes 8-10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Open het blikje met de dulce de leche en bestrijk de helft van de koekjes ermee. Leg de overige koekjes erop en druk licht aan.

bereidingstip

Rol de zijkanten van de koekjes door de kokosrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté