-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de
muffinvorm in. Rol het deeg af en druk
de stippellijnen dicht met je vingers.
-
2
Besmeer het deeg dun met
amandelpasta en bestrooi met kaneel
naar smaak.
-
3
Rol het deeg vanaf de lange kant op tot
een lange rol. Snijd de rol in 3 gelijke
stukken. Snijd elk stuk in de lengte door,
de laagjes vulling zijn nu zichtbaar. Leg
een stuk deeg, met de snijkant naar
boven, voor je neer. Houd een uiteinde
vast en draai de rest van het deeg er
omheen. Je hebt nu een rolletje waar aan
de bovenkant de vulling te zien is. Zet het
rolletje met de vullingkant naar boven in
de vorm. Herhaal met het overige deeg.
Smelt de boter en bestrijk de cruffins er
dun mee. Bestrooi met het
amandelschaafsel.
-
4
Bak de cruffins in de voorverwarmde
oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Laat ze
5 min. afkoelen op een rooster en leg ze
op een schaal. Bestrooi met poedersuiker.
bereidingstip
Vervang de
amandelpasta door
chocoladepasta,
lemoncurd of
gesmolten boter.