6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
home recepten Amandel panna cotta met sinaasappel en koekkruim

Amandel panna cotta met sinaasappel en koekkruim

ingrediënten


20 min
6 personen
4 roomboter amandelkoekjes
75 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter amandeldrink
3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 amuseglaasjes

6 schaaltjes

  • 1 Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Schil de oranje en witte schil van de andere sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, doe de partjes in een kommetje en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • 2 Week de gelatine 5 min. in een ruime kom met koud water. Verwarm intussen de amandeldrink, suiker, sinaasappelrasp en het -sap op een lage stand tot de suiker is opgelost, maar laat het niet koken.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en laat oplossen in het amandelmengsel. Verdeel over de glaasjes, dek af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Garneer met de sinaasappelpartjes en verkruimel de koekjes erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 132 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 2 gram