4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Amandelcakejes met kardemom

Amandelcakejes met kardemom

ingrediënten


40 min
4 personen
rozenblaadje
2 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 zakje wit glazuur

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kardemompoeder
150 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 eenpersoons taartvormpjes

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de poedersuiker en een snufje zout met een elektrische mixer in minimaal 4 minuten tot een lichtgele crème. Klop dan het amandelmeel, de kardemom en sinaasappelrasp erdoor.
  • 2 Klop de eiwitten in een andere brandschone kom met een schone garde of mixer stijf. Spatel voorzichtig een paar lepels eiwit door het amandelmengsel. Spatel daarna de rest van de eiwitten door het beslag en verdeel over de vormpjes.
  • 3 Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Versier met glazuur en pistachenoten. Garneer eventueel met rozenblaadjes.

bereidingstip

Geen amandelmeel? Maal blanke amandelen fijn in een keukenmachine. . Onbespoten rozen vind je voornamelijk in de tuin.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een lichtzoete mousserende Gran Espanoso Cava demi sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 14 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip