4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Amandelgalettes met geroosterde groenten en sjalottensaus -

Amandelgalettes met geroosterde groenten en sjalottensaus -

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

70 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 rauwe bieten
2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

4 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakplaat

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovale lapjes van ½ cm dik. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en vouw de randen iets naar binnen, zodat een dikkere rand ontstaat.
  • 2 Klop de crème fraîche los met de mosterd, eieren, zout en peper. Verdeel dit mengsel over het midden van het deeg. Leg de groenten afwisselend in kleur naast elkaar op de room en bestrooi met de amandelen. Bestrijk de rand met water en bak de galettes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
  • 3 Verwarm intussen de sjalottensaus opnieuw op een lage stand. Bestrooi de galettes met de rest van de tijm. Serveer direct met de sjalottensaus.

bereidingstip

Geen amandelmeel? Maal zelf blanke amandelen fijn in een keukenmachine.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 945 kcal
vet 70 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 25 gram