gemiddeld
10 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Amandelmuffins met bosbessen

Amandelmuffins met bosbessen

ingrediënten


10 min
5 eetlepels bosbessenjam

dit product is niet beschikbaar

amandelaroma
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm met papieren vormpjes klaar. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
  • 2 Meng de karnemelk met het ei, de boter en eventueel het amandelaroma en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork door.
  • 3 Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes en verdeel hierover de bosbessenjam. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes zodat de jam bedekt is.
  • 4 Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Schep eens verse of diepvriesbosbessen op het laatste moment door het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté