4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Amandelpudding met granaatappel

Amandelpudding met granaatappel

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder
2 eetlepels frambozensiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grenadinesiroop

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

4 coupes

vershoudfolie

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Hak ze fijn en houd apart. Roer de maizena glad met een scheutje melk. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Voeg, als de melk bijna kookt, het maizenamengsel toe en kook al roerend circa 2 minuten.
  • 2 Schep 1 eetlepel siroop, de helft van de amandelen en een snuf kaneel erdoor. Giet de pudding in de glazen, dek af met folie en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm voor de saus 100 ml water met de basterdsuiker, het citroensap en de overige siroop. Roer goed tot de suiker is opgelost en de saus is ingedikt. Giet de saus voor het serveren over de pudding en bestrooi met de rest van de amandelen en granaatappelpitjes.

bereidingstip

Voeg in plaats van siroop wat rozen- of oranjebloesemwater toe aan dit recept. . Vervang de granaatappelpitjes in deze amandelpudding ook eens door pistachenoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes