6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Amandelspijs-semifreddo

Amandelspijs-semifreddo

ingrediënten


20 min
6 personen
100 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

theelepel amandelaroma
250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

cakevorm

rechthoekige bakvorm

  • 1 Klop de eiwitten stijf met 2 eetlepels suiker. Klop de eidooiers au bain-marie luchtig en lichtgeel met de rest van de suiker en het amandelaroma.
  • 2 Klop de mascarpone los. Spatel het eidooiermengsel in twee delen door de mascarpone.
  • 3 Spatel de amandelen, de amandelspijs en daarna de eiwitten erdoor. Giet in een met vershoudfolie beklede cakevorm en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
  • 4 Doop het bakblik kort in warm water, keer om en verwijder het folie. Snijd de semifreddo in plakjes en serveer direct.

bereidingstip

Garneer de semifreddo naar keuze met kruidnoten, speculaas en amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 11 gram