eenvoudig
10 min.
bijgerecht

Amba

ingrediënten


10 min
50 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter appelazijn

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin het mosterdzaad met het komijnzaad en eventueel 1 theelepel fenegriek. Voeg de mangoblokjes en de knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg cayennepeper, het limoensap, azijn en 100 ml water toe.
  • 2 Pureer alles glad met een staafmixer of blender en bewaar deze pittige mangosaus maximaal 1 week in de koelkast.

bereidingstip

<h4>Wat is amba precies en waar komt het vandaan?</h4>Amba is een pittige mangosaus uit de Midden-Oosterse keuken, vooral populair in Israël en Irak. De saus wordt gemaakt van groene mango en specerijen en heeft een friszuur en kruidig karakter.<br><br><h4>Hoe gebruik je amba het beste in gerechten?</h4>Amba wordt vaak gebruikt als saus of topping bij falafel, kip, shawarma, gegrilde groenten of in sandwiches en wraps. Een kleine hoeveelheid is meestal al voldoende voor veel smaak.<br><br><h4>Hoe lang blijft zelfgemaakte amba goed?</h4>Zelfgemaakte amba blijft in een afgesloten pot in de koelkast meestal één tot twee weken goed. De smaak kan zelfs iets intenser worden na een paar dagen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram