- 1 Verhit de olijfolie en bak hierin het mosterdzaad met het komijnzaad en eventueel 1 theelepel fenegriek. Voeg de mangoblokjes en de knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg cayennepeper, het limoensap, azijn en 100 ml water toe.
- 2 Pureer alles glad met een staafmixer of blender en bewaar deze pittige mangosaus maximaal 1 week in de koelkast.
bereidingstip
<h4>Wat is amba precies en waar komt het vandaan?</h4>Amba is een pittige mangosaus uit de Midden-Oosterse keuken, vooral populair in Israël en Irak. De saus wordt gemaakt van groene mango en specerijen en heeft een friszuur en kruidig karakter.<br><br><h4>Hoe gebruik je amba het beste in gerechten?</h4>Amba wordt vaak gebruikt als saus of topping bij falafel, kip, shawarma, gegrilde groenten of in sandwiches en wraps. Een kleine hoeveelheid is meestal al voldoende voor veel smaak.<br><br><h4>Hoe lang blijft zelfgemaakte amba goed?</h4>Zelfgemaakte amba blijft in een afgesloten pot in de koelkast meestal één tot twee weken goed. De smaak kan zelfs iets intenser worden na een paar dagen.