- 1 Meng het sinaasappelsap met de honing of stroop. Smelt 30 gram van de boter.
- 2 Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en suiker in een kom. Maak in het midden een kuiltje.
- 3 Giet hierin het sinaasappelsap met de eieren, de gesmolten boter en ½ theelepel zout. Mix in 2 minuten tot een beslag.
- 4 Verhit een klein klontje boter op middelhoge stand in een koekenpan. Giet steeds een klein beetje beslag in het midden van de pan (of bak 3 pannenkoekjes tegelijk, afhankelijk van de grootte van de pan).
- 5 Keer de pannenkoekjes om als er belletjes aan de bovenkant van het beslag verschijnen en bak ook de onderkant goudbruin. Stapel de pannenkoekjes op.
- 6 Garneer met de partjes sinaasappel en besprenkel met nog wat honing of stroop. Garneer met blaadjes munt.
bereidingstip
Voeg 1 geprakte banaan toe aan het beslag van dit recept.