4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

50 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine glaasjes

  • 1 Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
  • 2 Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar terwijl de bouillon verdampt.
  • 3 Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  • 4 Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
  • 5 Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  • 6 Bak de spekblokjes uit en neem ze uit het vet.
  • 7 Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

bereidingstip

Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine).. Vervang de bloemkool door broccoli.

wijnadvies

De Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of Berg Schaduw. Deze kun je eventueel rustig doordrinken bij de soep met balletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 4 gram