10 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Amuse van paté met port en paddenstoelen

Amuse van paté met port en paddenstoelen

ingrediënten


30 min
10 personen
1 takje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode port 

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram roompaté

dit product is niet beschikbaar

300 gram wildpaté

benodigdheden

spuitzak

10 amuselepels

10 dessertlepels

stervormige steker

  • 1 Neem circa 15 minuten voor het serveren de spuitzak uit de koelkast. Rooster intussen het brood tot toast en steek of snijd sterretjes eruit.
  • 2 Snijd de paddenstoelen eventueel in de lengte door zodat aan beide kanten een steeltje blijft zitten. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand kort.
  • 3 Schud ze door de pan, schakel de warmtebron uit en laat afkoelen. Leg de lepels naast elkaar klaar.
  • 4 Spuit een rozetje paté op elke lepel. Leg tegen elke rozet een paddenstoeltje en garneer met een plukje peterselie. Serveer met sterretjes toast.

bereidingstip

Serveer er zoetzure rode ui bij, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zoetzure-rode-ui/">klik hier voor het recept</a>).. Deze mousse van paté is ook lekker met 1-2 eetlepels truffelpasta erdoor. Laat de port dan achterwege.

wijnadvies

De aardse smaak van herfstbladeren en bospaddenstoelen proef je in Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate