4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Ananas gevuld met jambalayasalade

Ananas gevuld met jambalayasalade

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

1 bos koriander

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje krabvlees
mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram wilde rijst
1 verse ananas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de ananas aan de lange kant doormidden. Laat de kroon aan beide helften zitten.
  • 2 Snijd met een scherp mesje 1 centimeter vanaf de schil het vruchtvlees rondom los.
  • 3 Snijd het vruchtvlees een aantal keren kruislings in en schep het er dan voorzichtig uit.
  • 4 Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 5 Dek de ananashelften af en leg ze in de koelkast.
  • 6 Kook de rijst en laat uitstomen. Laat uitgespreid afkoelen op een platte schaal.
  • 7 Roerbak de garnalen op hoge stand in de olie tot ze oranje zijn en fruit de knoflook kort mee.
  • 8 Blus af met de helft van het limoensap.
  • 9 Breng op smaak met zout en de chilipepervlokken.
  • 10 Laat afkoelen.
  • 11 Meng in een grote kom de afgekoelde rijst met het krabvlees, de bosui, koriander, munt, garnalen en de helft van de ananasblokjes (bewaar de rest voor bijvoorbeeld een frisse smoothie of een salsa).
  • 12 Breng de salade op smaak met de rest van het limoensap, zout en de chilipepervlokken.
  • 13 Verdeel de salade over de halve ananassen en leg ze op een platte schaal.
  • 14 Bestrooi met de pinda’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté