6 personen
gemiddeld
40 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, brunch, ontbijt
home recepten Ananas in limoen-gembersiroop met mascarpone-yoghurt

Ananas in limoen-gembersiroop met mascarpone-yoghurt

ingrediënten


40 min
6 personen
2 kleine ananassen

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

400 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 limoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd vlak voor het serveren de ananas in plakjes van circa een halve centimeter dik. Leg de plakken ananas op een grote schaal en giet de koude siroop erover.
  • 2 Serveer de ananas met een schaaltje van de mascarpone-yoghurt.

bereidingstip

Wanneer je de siroop en mascarpone-yoghurt al van tevoren maakt, staat dit dessert al binnen 5 minuten op tafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 6 gram