4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ananas-meringue met kardemom-yoghurtijs

Ananas-meringue met kardemom-yoghurtijs

ingredi├źnten


20 min
4 personen
50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter yoghurtijs
1 theelepels kardemompoeder
limoen

dit product is niet beschikbaar

verse ananas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

spuitzak

  • 1 Klop de eiwitten in een brandschone kom met het bakpoeder en de suiker tot stijve, glanzende pieken. Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Leg de overige ananas­ schijven op een bakplaat en lepel of spuit er een toef eiwitschuim op. Schuif onder de grill en laat het eiwit in een paar minuten iets verkleuren. Let op, het kan snel verbranden. Leg de ananas­meringue op bordjes en serveer met een bolletje van het ijs.

wijnadvies

Bij dit frisse dessert past heel goed een licht gekoeld en fruitig glas Sea Lord Ruby port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 4 gram