voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
45 min.
bijgerecht
recepten Ananas-muntchutney

Ananas-muntchutney

ingrediënten

200 milliliter rode vruchtenazijn

200 milliliter droge witte wijn

1 ananas

2 moesappels

1 rode peper

1 rode ui

3 eetlepels honing

2 eetlepels verse munt


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Kook de azijn met de wijn circa 3 minuten.
  • 2 Doe alle overige ingrediënten, behalve de munt, en een snufje zout erbij en kook zachtjes circa 30 minuten. Roer regelmatig door.
  • 3 Giet het mengsel door een zeef boven een pan en vang het vocht op. Kook het vocht tot 1/3 in en schep het vruchtenmengsel met de munt erdoor.
  • 4 Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats.
  • 5 Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij lamsvlees, varkensvlees en kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 3 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier