4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Ananas-tarte Tatin met kokosijs

Ananas-tarte Tatin met kokosijs

ingrediënten


20 min
4 personen
50 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter roomijs

dit product is niet beschikbaar

1 rol diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 verse ananas

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Smelt de suiker met 3 eetlepels water en de boter in een pannetje op een lage stand, tot de suiker is gesmolten. Giet de karamel in de ingevette taartvorm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 210ºC. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd in ringen van circa 2 cm dik. Leg 1 ananasring in het midden van de taartvorm. Snijd de rest van de plakjes doormidden en leg in een waaierpatroon in de vorm.
  • 3 Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en leg de lap deeg over de ananas heen. Duw de randen iets naar beneden in de taartvorm. Bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Meng intussen het ijs met de kokosmelk en roer door tot het goed gemengd is. Zet in de diepvries tot de taart klaar is. Neem de taart uit de oven. Leg een groot bord op de taartvorm en keer de vorm om, zodat de taart op het bord ligt. Pas op voor de druipende karamel. Snijd de taart in punten en serveer met een bolletje ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 5 gram