4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip

Ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip

ingrediënten


20 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 ananas

dit product is niet beschikbaar

snufje grof zeezout
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de suiker op een lage stand in een pan met dikke bodem. Draai rustig met de pan om de suiker gelijkmatig te laten smelten, maar roer vooral niet.
  • 2 Verwarm de slagroom. Laat de gesmolten suiker op het vuur staan totdat deze lichtbruin kleurt. Haal vervolgens de pan van het vuur, schenk er al roerend de warme slagroom bij, en voeg het zeezout toe.
  • 3 Snijd de ananas met kroon in 8 parten en verwijder de kern.
  • 4 Gril de parten ananas op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 5 Serveer met de karamel-zeezoutdip en een klodder crème fraîche.

wijnadvies

Lekker met cream sherry van Gonzalez-Tablas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 2 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst