4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Ananastaartje met pistache

Ananastaartje met pistache

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

400 gram ananassen

dit product is niet beschikbaar

175 gram amandelkoekjes

dit product is niet beschikbaar

175 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en de basterdsuiker stijf.
  • 2 Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het eiwit er luchtig door.
  • 3 Vet de vorm in en bestuif met bloem. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Verwijder voorzichtig de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

wijnadvies

Eindeloos zoet. En eindeloos lekker met Castillo de las Almenas Moscatel. Wat lichter en frisser eindigen? Dan Yellow Tail Moscato.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 11 gram